haegeman immobiliën en verzekeringen

7 december 2016 - Nummerplaat voor bromfiets verplicht

NUMMERPLAAT VOOR BROMFIETS VERPLICHT

Vanaf 11 december 2016 moeten alle bromfietsen en lichte vierwielers die in België aan het verkeer deelnemen, verplicht een kentekenplaat dragen.

De maatregel wordt opgestart om het de politiediensten makkelijker maken om te verbaliseren bij een verkeersovertreding. België was het laatste Europese land waar een nummerplaat nog niet voor alle bromfietsen verplicht was.

Betrokken voertuigen

Onder de nieuwe wet vallen alle bromfietsen van klasse A en B, of ze nu twee- drie- of vierwielig zijn. ‘Klasse A' staat voor bromfietsen met een maximale snelheid van 25 km per uur, geen rijbewijs verplicht. Een bromfiets ‘Klasse B' kan maximaal 45 km per uur rijden. Een rijbewijs is hier wel verplicht, behalve voor bestuurders geboren voor 15 februari 1961.

Een uitzondering wordt gemaakt voor elektrische rolstoelen. Zij hebben geen nummerplaat nodig. Dat is evenmin het geval voor segways, elektrische autopeds, pocket bikes en elektrische fietsen, behalve als de motor zo sterk is dat ze kunnen rijden zonder dat er moet worden bijgetrapt.

Procedure

 • Kijk na of u het gelijkvormigheidsattest hebt?
  Hebt u dat niet? Dan hebt u 2 opties:
  • Indien u een bromfiets hebt die jonger is dan het jaar 1975: in dit geval zal u naar de lokale politie moeten gaan. Daar zal u een document krijgen dat de technische gegevens bevat van uw bromfiets. Met dit formulier kan u dan naar Bpost gaan en de normale procedure volgen.
  • ​Indien u een bromfiets hebt die ouder is dan het jaar 1975: in dit geval dient u het voertuig aan te bieden bij een oldtimer federatie. Daar zal u een document krijgen dat de technische gegevens bevat van uw bromfiets. Met dit formulier kan u dan naar Bpost gaan en de normale procedure volgen.
 • ​​Ga naar een Bpost-kantoor met uw gelijkvormigheidsattest, attest van verlies of duplicaat. U krijgt een formulier ‘Aanvraag om inschrijving’.
   
 • ​Kom met dit formulier naar uw ons. Wij doen de werkelijke inschrijving online bij de DIV. Vervolgens krijgt u de nummerplaat thuisbezorgd, samen met uw tweedelig kentekenbewijs. Het ene deel van het kentekenbewijs bewaart u thuis, het tweede neemt u mee als u met de bromfiets rijdt.

 

Regularisatie brommer  (klik links op de bijlage)

Kosten

De kosten van de regularisatieprocedure omvatten de gegevensregistratie door Bpost en verzending van de kentekenplaat en het kentekenbewijs. In totaal bedraagt dit 42€, te betalen aan de postbode.

Heeft u nog meer vragen hierover? Vraag ons gerust om advies.

 

22 september 2016 - Oldtimerleeftijd wordt opgetrokken

De afgelopen regering versoepelde nog de gebruiksbeperkingen voor oldtimers. Zo viel onder meer de kilometerlimiet weg en mogen deze voertuigen tegenwoordig ook ’s avonds en ’s nachts de baan op. 

De leeftijd wordt opgetrokken

Momenteel beschouwt de Belgische staat (ja, dit is federale materie) een voertuig als een oldtimer of een ‘historisch’ voertuig als het de leeftijdsdrempel van 25 jaar overschreden heeft. Die leeftijd wordt opgetrokken naar 30 jaar. Dat is meer in overeenstemming met de andere Europese landen. Italië is de grootste uitzondering, want dat beschouwt auto’s al vanaf 20 jaar als oldtimers. Maar ook dat land zal zich moeten aanpassen. De wijziging volgt immers op een Europese maatregel die naast de leeftijd ook nog twee andere beperkingen oplegt aan de auto’s in kwestie.

 • het specifieke voertuigtype wordt niet langer geproduceerd
 • het is historisch bewaard gebleven en in de oorspronkelijke staat behouden en de technische kenmerken van de hoofdonderdelen hebben geen veranderingen ondergaan

Omdat die twee laatste categorieën een kwestie van interpretatie zijn, hoeven eigenaars van bijvoorbeeld verbouwde of getunede oude voertuigen zich nog niet meteen zorgen te maken.`De leeftijdsgrens van 30 jaar is al sinds 2014 van toepassing voor de import van oude voertuigen van buiten de Europese Unie.

Wanneer gaat de nieuwe regeling in? België heeft 3 jaar de tijd om z’n wetgeving aan te passen. Dat betekent dat de nieuwe definitie uiterlijk in 2017 wet moet zijn en dat de toepassing niet later kan ingaan dan 2018. Maar het staat de bevoegde instanties vrij om de aanpassingen sneller door te voeren. Dat kan al vanaf 2016.

 

23 maart 2016 - 2de kantoor in het hartje van Gent

Vanaf nu zijn wij ook te vinden in het Centrum van Gent (Geldmunt 35).

Kom gerust eens langs op ons kantoor! Allen welkom!

Tot binnenkort.

4 december 2015 - Bereken uw autoverzekering !

Betaalt u niet teveel voor uw autoverzekering?
Neem de proef op de som en vraag een gratis offerte aan via volgend formulier.
(Klik hier voor het formulier)

U ontvangt zo spoedig mogelijk een gedetailleerde offerte per e-mail.
Indien u akkoord bent met onze offerte, doen wij verder al het nodige voor de administratieve afhandeling.
U hoeft hiervoor zelf niets te ondernemen.

Indien u na onze offerte verkiest om toch geen klant bij ons te worden, bent u ons geen enkele vergoeding verschuldigd. In dit geval danken we u dat we een offerte mochten maken, en hopen u in de toekomst verder van dienst te kunnen zijn.

Teneinde uw premie nauwkeurig te kunnen bepalen, willen wij u vragen om onderstaande gegevens juist en naar waarheid in te vullen.
(Klik hier voor het formulier)

4 december 2015 - Maak van uw bromfiets geen moto.

We kennen allemaal het fenomeen van het “opfokken” van een bromfiets. Een bromfiets is ‘opgefokt’ wanneer hij naar bouw en motorvermogen harder kan dan de toegelaten maximumsnelheid. Op dat moment spreken we juridisch niet langer van een bromfiets, maar van een motorfiets, met alle gevolgen vandien. Ter herinnering: voor een bromfiets klasse A is de maximumsnelheid 25 km per uur, voor een klasse B is dat 45 km per uur. 
Controleer dit bij de levering of de aankoop. U bespaart zich een hoop miserie en moeilijkheden.

Klik hier meer info

4 december 2015 - DKV Smile

Waarom DKV SMILE?

Een gezond en mooi gebit is belangrijk voor iedereen. Het is niet alleen een essentieel onderdeel van je gezondheid. Gezonde tanden zijn ook goed voor je zelfvertrouwen en zorgen voor een positieve uitstraling. Je tanden mooi en gezond houden kan evenwel een dure zaak zijn. Bepaalde kosten voor tandzorg kunnen immers hoog oplopen. Een probleem met je tanden kan dus ook een financiële zorg worden.

Want vroeg of laat komt de vraag: WIE ZAL DAT BETALEN? Je wil immers toch op elk moment alle nodige tandzorgen kunnen laten uitvoeren, zowel bij jezelf als bij je kinderen?

 

Schermafbeelding 2015-07-08 om 21.27.29

Klik hier om meer te lezen...

29 oktober 2015 - Zwakke wegebruiker

nieuws 2

18 september 2015 - Waarom een BA familiale, zelfs zonder kind of huisdier?

Waarom een BA familiale, zelfs zonder kind of huisdier? 

In tegenstelling tot de verzekering BA Auto, die voor elke bestuurder verplicht is, blijft BA familiale een facultatieve dekking. Dat weerhoudt veel mensen er echter niet van om deze verzekering af te sluiten, zoals blijkt uit deze cijfers van de Beroepsvereniging van Verzekeringsondernemingen.

Toch denken velen nog dat "ze enkel nuttig is als men kinderen of huisdieren heeft." Waarheid of fabeltje? Hier volgt het antwoord.

Wat is BA familiale?

BA familiale is een verzekering die uw burgerlijke aansprakelijkheid en die van de onderstaande groepen dekt voor lichamelijke of materiële schade toegebracht aan een derde.

Wat dekt BA familiale?

Deze verzekering dekt schadegevallen die worden veroorzaakt door:

 • gezinsleden die onder hetzelfde dak wonen;
 • huisdieren;
 • kinderen op kot;
 • huispersoneel (poetsvrouw, tuinman, ...).

Daar blijft het echter niet bij! Sommige verzekeringsmaatschappijen breiden het begrip verzekerde uit tot de personen die:

 • net zijn verhuisd;
 • tijdelijk bij u verblijven (vrienden bijvoorbeeld);
 • door u onderhouden worden (bijvoorbeeld uw ouders in het rusthuis).

Daarnaast dekt de verzekering BA familiale ook de gebouwen waarvoor u verantwoordelijk bent en dat niet enkel in België, maar overal ter wereld*.

In welke situaties komt deze verzekering nu concreet tussen?

Naast het klassieke voorbeeld van de gebroken ruit op school of een beet van uw hond komt BA familiale ook tussen in deze gevallen:

 • Het is zomer. U organiseert een familiefeestje met een traditionele barbecue. Op het einde van de dag ve

  5 september 2015 - Nieuwe website online

  Welkom op onze vernieuwde website!
  Ideeën werden naar voren gebracht, ontwerpen werden geschetst, verbeterd en langs alle kanten bekeken.
  Maar uiteindelijk is hij er!!
  Met enige trots stellen wij u onze vernieuwde website voor!
   
  Enkele van de vernieuwingen:
      - Overzichtelijke en gedetailleerde weergave van uw vastgoed.
      - Registratieformulier: Wij houden u vrijblijvend en gratis op de hoogte van onze nieuwste aanbiedingen inzake vastgoed.
      - Integratie Google Streetview.
      - Smartphone en tablet integratie.
      - Reclame voor uw vastgoed via sociale media (Facebook, Twitter,...)
      - Formulier voor het gratis berekenen van uw autoverzekering.
      - Interessante lectuur  inzake immobiliën en verzekeringen.
   
  Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties?
  Dan kan u gebruik maken van het contactformulier op de CONTACT pagina.
  new-site
   

  18 juni 2015 - Jonge bestuurder? Neem een verzekering!

  Waarom jonge bestuurders beter een verzekering op eigen naam nemen?

  U kent het verhaal wel. Soms kiezen jongeren ervoor om rond te rijden met de auto die verzekerd is op naam van hun ouders. De premie ligt dan immers wat lager.

  Maar wat als zoon- of dochterlief vaker met de auto rijdt dan de ouders?

  Dan is het wettelijk verplicht om dit aan de verzekeraar te laten weten en de jongere als hoofdbestuurder te vermelden in het contract. Kiest u toch voor een polis op uw naam en staat uw zoon of dochter daarin niet als hoofdbestuurder vermeld, dan heeft de verzekeraar het recht om in geval van een ongeval:

  • de schade aan het verzekerde voertuig niet te vergoeden en de betaalde premies toch te houden;
  • de schade aan derden te vergoeden, maar nadien de vergoeding terug te eisen van uw klant.


  Enkele tips

  Is de zoon of dochter de voornaamste bestuurder van een auto?
  Dan is een verzekering BA Auto op zijn of haar naam nodig omwille van bovenvermelde redenen.

  Rijdt de zoon of dochter voorlopig maar af en toe met de auto?
  Dan kan hij/zij als gewone bestuurder worden toegevoegd aan de autoverzekering van de ouders. De jaren rijervaring tellen dan mee bij de latere bonus-malusberekening.

  Elke wijziging in het contract doorgeven
  Ook andere wijzigingen die het risico kunnen beïnvloeden dienen steeds aan de maatschappij te worden doorgegeven. Een concreet voorbeeld is het chiptunen of elektronisch opdrijven van het vermogen van een wagen.

  bron www.aginsurance.be

  Ma-Vrij 09.30u-12.00u, Ma-Do 17.00u-19.00u Vrijdagnamiddag en zaterdag na afspraak
  39